top of page

NL EN UTRECHTS DESIGN

Bijgewerkt op: 9 apr.

Wat je van ver haalt, is niet altijd lekkerder of beter. Zeker niet als het gaat om NL design en Nederlandse makers. Bovendien is het veel duurzamer om lokaal in te kopen. Ik vind het zelf heel leuk om het zo dicht mogelijk bij huis te zoeken en vinden. Wist je dat Utrecht een heerlijke, creatieve broedplaats is? Een snoepwinkel voor design lovers!


Bij Huismus in Utrecht vind je enkele Utrechtse makers: Studio Ineke van der Werff, Veer&Moon, Het Stadshuisje, Pappas en Befold by Stefan (zie foto's hieronder). Wat mij betreft mogen dat er nog wel meer worden. Laatst vertelde iemand mij over een, aan de HKU afgestudeerde, keramiste die mooi servies en vazen maakt. Als bewijs kreeg ik een fraai, geschulpt schaaltje en bordje van haar cadeau. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt en ik ga binnenkort eens langs om kennis te maken.Iets verder van huis, maar nog steeds dichtbij, wordt er ook veel moois gemaakt. Mijn favorieten zijn de meubelen en woonaccessoires van PolsPotten. Lekker kleurrijk en speelse ontwerpen die je doen glimlachen. Ik ben ook fan van de papieren kunstwerkjes van Jurianne Matter. Haar boeket papieren bloemen zijn het perfecte cadeau voor jezelf voor voor een ander. Ook als die ander niet zo dicht in de buurt is. Je stuurt het bloemetje eenvoudig in een envelop per post toe. Het boeket verwelkt niet, heeft geen water nodig en staat altijd mooi op tafel.En ken je Lilibo al? Ze maakt de bijzondere bonsai cups en deze vrolijke lampjes (zie foto's hierboven). De lampjes ga ik binnenkort bestellen. Ik word er zo vrolijk van! Wat ik ook leuk vind is dat Heinen Delfts Blauw steeds weer laat zien met z'n tijd mee te gaan. Ze hebben nu de traditionele tulpenvaas 'stapelgek' uitgevoerd. Mix & match verschillende kleuren en stijlen. De top, het middenstuk en de voet kun je los van elkaar halen en samenstellen zoals jij dat wilt. Stapelgek toch?Benieuwd naar alle NL en Utrechtse ontwerpers bij Huismus in Utrecht? Kom gezellig een keer langs in de Twijnstraat nr 44. Ik introduceer je graag en vertel er meer over. Graag tot ziens! Nicole


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page