top of page

@home

badkamer-overview 1
Luxe badkamer in
monumentale stadswoning

Onder het dak van een monumentaal pand bevinden zich een slaapkamer en logeerkamer. Er tussenin is deze ruime badkamer gecreëerd. 

 

Tijdens het nodige breekwerk, kwam een prachtige, houten balkenconstructie tevoorschijn. Het ontwerp is qua maatvoering iets aangepast om deze oude balken zo mooi mogelijk in te passen in de nieuwe badkamer. 

 

De houten balken passen perfect bij de gekozen grijze Terra Tones tegels van Mosa en het licht eiken van de wastafel, nisjes en werkblad. De karakteristieke zwarte wandkraan en douches zijn van Dornbracht. De wastafel met ladekast is van het stijlvolle, Italiaanse merk Casabath. 

 

Op de vloer zijn tegels gelegd van 90x90cm. Hierdoor was slechts een tegel nodig om de douchevloer te leggen. Via de showerdrain van Mosa (afvoerstrook in tegel verwerkt) loopt het water weg. Dus geen metalen afvoerputje!

 

 

@home

Slaapkamer voorstel 1
Plattegrond 1
Bovenaanzicht
Buiten naar binnen
Achteraanzicht nieuw
Hoeksauna
Voorstel hoeksauna-plgrond
Voorstel groene wand-natuur wastafel
Voorstel 1-2
Wonen en wellness in vrijstaande woning

Aan de rand van Odijk staat een vrijstaande jaren '70 woning. De nieuwe bewoners willen er graag hun eigen plek van maken. En het interieur naar deze tijd brengen.

 

Grote wens is een wellness ruimte. Daarvoor wordt een aanbouw gebouwd aan de achterkant van de woning, grenzend aan de grote ruim met vijver. De wellness vleugel krijgt een zwembad met tegenstroom, een infrarood sauna, douche-ruimte, wastafel en openslaande harmonica deuren naar de tuin.

Ik heb ontwerpen, interieurvoorstellen en een kleur- en behangadvies gemaakt voor de slaapkamer, een kastenwand op maat en voor de nieuwe wellness vleugel.

Ben benieuwd wat jij ervan vindt! Neem snel een kijkje...

 

 

Woonkamer overview
Nieuwe inrichting woonkamer stadswoning

 Wel of geen open haard? En als we voor een open haard kiezen, waar hangen we dan de TV? Een veel gestelde interieur vraag. 

 

Voor de woonkamer is hier gekozen om twee zitgedeelten te creëren. Eén rondom de open haard en één voor de TV. Het modulaire banksysteem Modu+, met losse zitelementen, is naar wens uit te breiden en ook anders in te delen. De bank is zo geplaatst dat er mooie zichtlijnen ontstaan naar de tuin en de ramen aan de voorzijde van het huis. 

 

Andere keuzes zijn:

- Rust door zwart/wit kleurpalet met turqouis.

- Een radiatorombouw  die zitten in de lage  ramen mogelijk maakt.

- Verlengen van het keukenblad met een tafel op  maat voor borrelen en werken.

- IXXI achter eettafel voor kleur en afbakening.

- Nieuw lichtplan met zwarte en witte armaturen.

 

 

Ontwerp kastenwand
in tuinkamer 

 De patiowoningen in hartje Utrecht, zijn creatief qua indeling. Een lang gerekte beneden-verdieping met een woonkamer en keuken, gescheiden van het achterhuis door een binnentuin en gang.   

 

De gang is qua oppervlakte een aardige ruimte, maar wel een doorgaande route. Leuk is dat de gang uitkijkt op de lichte binnentuin.

 

De wens van de bewoners was meer kastruimte en een boekenkast. De rood/oranje kleur op de wand komt terug in de woonkamer, zodat deze twee ruimtes visueel mooi op elkaar aansluiten. Het spelen met verschillende soorten en maten kasten die boven de vloer zweven, maakt het geheel tot wandobjecten die gezien mogen worden! 

 

In de boekenkast kun je heerlijk zitten, een boek lezen en van de binnentuin genieten. In de zomer zet je natuurlijk de schuifdeur open!

 

Meisjeskamer 1 (10 jaar)
Renovatie kinderkamers
monumentaal pand Utrecht

 Kinderen worden ouder, maar de kinderkamers groeien niet vanzelf mee. Kijk hoe twee kleurrijke meisjeskamers zijn veranderd in ruimtelijke tienerkamers met inloopkast! De droom van elke tiener.De jongenskamer met avonturenbed was voorheen kastenkamer. De kleine jongenskamer is nu babykamer voor het zusje dat in aantocht is. 

 

Wat is er gebeurd? De sisal vloer is vervangen door een verweerde houten vloer 'Old White'. Alle wanden en plafonds zijn gerepareerd en wit geverfd. De twee inloopkasten met spots van Modular zijn op maat gemaakt (hergebruik voormalig kastensysteem). Alle kamers zijn voorzien van nieuwe bedden en een bureau van Lifetime. Het blauwe bureau was grenen en heeft een boost gekregen met een laag petrolblauwe verf. Zoals je ziet, hoef je echt niet alle meubels te vernieuwen om een totaal andere uitstraling en sfeer te creëren!

Leefkeuken
verticale tuin
Open leefkeuken
patiowoning Utrecht

De keuken is het centrale punt in huis. Er wordt niet alleen meer gekookt en gegeten. Het is de plek om de krant te lezen, te werken, even gezellig een kop koffie te drinken, om na school huiswerk te maken, etc. Zo ook in dit woonhuis in de gezellig stadswijk Wittevrouwen te Utrecht. De keuken is onderdeel van de woonkamer. Het is letterlijk het middelpunt in huis. 

 

De hoge kasten met notenhouten fronten, combi-oven, stoomoven en koel/vriescombinatie zijn weggewerkt in de muur. Het kookeiland staat er haaks op om de breedte van de woning te accentueren. Al kokend kijk je uit op de woonkamer. Zit je aan de keukenbar te eten of te werken, dan is er uitzicht op de patio. 

 

"Het is echt een leefkeuken geworden! En als er gasten zijn hangen we lekker informeel aan onze bar met een hapje en een drankje."

Bosvilla
Van buiten naar binnen

Prachtig gelegen villa met uitzicht op weilanden en bos. ‘Binnen’ staat door de vele ramen (van vloer tot plafond) in directe verbinding met ‘buiten’. In mijn visie vormt de identiteit van de omgeving het uitgangspunt. Ik breng buiten naar binnen en binnen naar buiten. Dit vertaalt zich in een strak, modern interieur met verassend, fraaie, en soms vervreemdende objecten van ‘buiten’. Andersom sluit ‘binnen’ naadloos aan op ‘buiten’. De binnen vloer loopt letterlijk door naar buiten en gaat over in het terras. De woning, het terras en de tuin vormen één geheel.

Passend bij ‘het één zijn met de omgeving’ is het toepassen van lokale ontwerpen. Alle meubelen, de meeste materialen en verlichting zijn van Nederlandse ontwerpers of makelij.

bottom of page